Hoovering door de narcist, trap er niet in!

Categories Artikelen0 Comments
chains-19176_640

Hoovering, wat is dat eigenlijk? Dit betekent dat de narcist je weer in zijn macht wil krijgen. Je hebt alle contacten verbroken en je denkt dat je echt klaar met hem bent. Tot die ene dag… Je ontvangt een app of mail. De narcist geeft aan enorme spijt van alles te hebben en wil je terug. Of de narcist vraagt je na 6 maanden ineens om hulp. Een mysterieus appje dat er iets aan de hand is en hij heeft je hulp nodig.

Je hart bonst en je twijfelt om iets terug te sturen. Als je op verzenden klikt, breekt het zweet je uit.

Je bent zojuist gehoovered door de narcist.

Heeft de narcist echt spijt? Nee, natuurlijk niet. De narcist is leeg van binnen. Het enige waar hij wellicht spijt van kan hebben is het jou niet meer in controle hebben. Die macht mist hij. Hij mist het om boven jou te staan, althans, dat gevoel te hebben. Dit is waar hij voor leeft; anderen in zijn macht houden. Hij zal er alles aan doen om je weer in zijn macht te krijgen. Zelfs na jaren!

Trap er niet in. Reageer niet en als je toch wilt reageren: doe dit niet direct en bespreek het eerst met vrienden of familie. Zij denken met je mee en zien misschien meer in zijn bericht dan jij ziet.

Onthoud goed dat je een lange weg afgelegd hebt om jezelf te bevrijden. Die strijdwil je niet nogmaals hoeven voeren. Leef je eigen leven en laat de narcist gaar koken in zijn eigen leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *